Behörig våtrum Lomma 040 - 23 04 70

Våra 5 tips till bäst belysning i ditt nya badrum.

En välplanerad badrumsrenovering tar hänsyn till när du använder badrummet så att ljuset följer din naturliga dagsrytm.

Senast uppdaterad av Sanna i

mobler

ljus

Hur många mornar och nätter har du varit tvungen att blunda när du tänder lampan i badrummet? Det finns en massa exempel på vackra badrum som kombinerar funktion och design. En välplanerad badrumsrenovering tar hänsyn till när du använder badrummet så att ljuset följer din naturliga dagsrytm.

Våra 5 tips för att skapa ett badrum som ger både energi och avslappning.


1. Ta hänsyn till dagsrytm och årstider. 

2. Använd och förstärk naturligt ljus. 

3. Fokusera på indirekt belysning. 

4. Använd upplysta badrumsmöbler och badrumsspeglar. 

5. Olika färger på lampor som skapar stämning. 

6. (Extratips) Renovera ditt nya badrum med oss :)


Naturligt och indirekt ljus passar bäst i badrummet.

Badrum med mycket ljus ger mycket energi. Därför vill vi gärna skapa badrum med mycket naturligt ljus. Under vinterhalvåret behöver solen lite hjälp på traven för att lysa upp ditt badrum. Speglar, glas, ljust kakel och ljusa möbler reflekterar ljus och lyser upp badrummet maximalt. 

Indirekt ljus är som det låter - ljus som inte lyser direkt i dina ögon. Indirekt ljus i badrummet är det absolut bästa sättet att simulera dagsljus, med en extra fördel att du själv kan välja hur mycket ljus du vill ha. Med dimmerknappar, och genom att välja badrumsmöbler, speglar och handdukstorkar med belysning, kan du få en jämn belysning i hela badrummet. 

glas

 

Upplysta badrumsmöbler.

Det finns dock ett tillfälle då direkt ljus är att föredra, och det är LED-belysning inuti badrumsmöbler. Framförallt inuti spegelskåp och lådor. Ett bra planerat, vackert och funktionellt badrum antar dina intentioner. Tack vare att vi arbetar med skandinaviska varumärken i absolut världsklass så kan vi också renovera badrum som höjer känslan av välbefinnande. Och vi tycker om att hitta saker vi letar efter :)

speglar

lampor

Upplysta badrumsspeglar

Ja, ja och åter ja. De uppfyller alla kriterier vi önskar - framförallt reflekterar speglar naturligt ljus, och med indirekt belysning slipper du skuggor vid rakning eller sminkning. Hade solen inte redan varit så fin hade vi bytt ut den mot en rund spegel med LED-belysning. När vi planerar badrumsrenovering är det i princip standard med upplysta badrumsspeglar.

bastu

badkar2 badkar

Bastubelysning, badkarsbelysning, stämningsbelysning och ljusterapi.

Wow, det blev mycket där. Men för att göra det väldigt enkelt - i bastun och badet vill vi alltid ha en belysning som hjälper oss att slappna av. Indirekt ljus ger välbefinnande och är ett måste. Näst steg är olika styrkor och färger på ljuset. Färg och ljusstyrka påverkar oss på olika vis. Generellt så skapar blå, gröna och vita miljöer, med tonat, indirekt ljus, mindre stress och mer välbefinnande. Fråga familjen vilka färger som gör dem glada och avslappnade.

 

Följ @dittnyabadrum på Instagram