Behörig våtrum Lomma 040 - 23 04 70

Handdukstorken BOW från INR får "designers nobelpris"

Vi vet att våra partners producerar inredning i världsklass. Nu vet alla andra det också.

Senast uppdaterad av Sanna i

BOW handdukstork 2

Handdukstorkar är en växande trend i badrum. Ett drömbadrum ska kunna gå balansen mellan funktionalitet och personlighet utan att tumma på design. INR går ett steg längre och visar hur viktig det är att tänka på design i ett tidigt skede. Devisen "livet är för kort för att vika handdukar" ledde till handdukstoken BOW. 

Här är artikeln från Newsdesk i sin helhet:

Juryn har nått sitt beslut: Efter bedömning av tusentals produkter från hela världen, belönades handdukstorken BOW med utmärkelsen "Red Dot", den internationellt eftertraktade kvalitetsstämpeln för innovativ produktdesign. Med BOW har INR - Iconic Nordic Rooms - skapat en uttrycksfull design som både värmer handdukar effektivt och smyckar väggen.

Handdukstorken BOW lyckas kombinera unik stil och funktion. Den bugar inbjudande och är lika snygg utan som med handduk. BOW värmer handduken energisnålt men effektivt. I påslaget läge ger BOW både värme och ett subtilt nedåtriktat ledljus.

BOW handdukstork

- Handdukstorken BOW är ett resultat av framgångsrikt samarbete med Howl Design Studio. Vi utgick från devisen att "livet är för kort för att vika handdukar"! BOW finns i flera kombinationer av signalvit och svart mattborstad yta och inslag av blankpolerad eller mattborstad aluminium, förklarar Kristian Olsson, Innovation Manager på INR.

- Torken är S-märkt vilket också är en kvalitetsstämpel, och det finns matchande krokar att köpa till i samma mjuka formspråk och finish. Själv planerar jag att montera flera BOW på rad i hallen för att hålla ytterkläderna torra och inbjudande, tipsar Kristian Olsson.

Red Dot Award, som arrangeras av Design Zentrum Nordrhein Westfalen, är en av världens största designtävlingar. Priset kallas ibland även "designernas Nobelpris". Juryn, som består av cirka 40 oberoende formgivare, designprofessorer och specialiserade journalister, testar och diskuterar varje enskild produkt för att utvärdera vilka som ska belönas med hedersomnämnanden i olika produktklassificeringar. Totalt mottog tävlingen i år mer än 5 500 bidrag från 54 länder.

 

Följ @dittnyabadrum på Instagram