Behörig våtrum Lomma 040 - 23 04 70

Dra rören genom duschväggen

Oroa dig inte för rördragningen när du börjar planera ditt badrum. Idag kan du göra hål i duschprofilen som fäster duschen mot väggen, eller i duschglaset om du inte ska ha någon profil. Det finns dock några saker att tänka på vid utanpåliggande rör i badrum..

Senast uppdaterad av Sanna i

Det kan vara lite klurigt att få till rörgenomföring och samtidigt uppfylla alla regler. Så, när du planerar ditt nya badrum och ska montera en ny dusch kan du göra rörgenomföring upp till 35mm ut från väggen. Du kan alltså ha utanpåliggande rör trots duschväggen.

Som du ser på bilden kan rörläggaren göra två små hål och föra igenom rören. Har du redan rör installerade kan man istället göra 2 st "U". Det är alltså inga problem att dra utanpåliggande rör, vare sig du bara fräschar upp badrummet eller för dig som totalrenoverar.

Rörgenomföring dusch

Ska du bara ha ny dusch är ju vattenrören redan på plats och då rekommenderar vi att du väljer svensktillverkat. Först och främst har vi duschtillverkare i absolut världsklass, men du drar också nytta av att svenska duschmärken känner till reglerna för utanpåliggande rör. Vi kanske är lite subjektiva, men vi älskar svensk och skandinavisk design. 

För dig som vill ha en duschvägg utan profil finns duschserien Arc från INR. Här får du hålen skurna direkt i glaset från fabrik när du beställer. 

Ska du totalrenovera ditt badrum är det så klart mer att tänka på än att dra rören genom duschen, och tjusningen med att skapa sitt drömbadrum är ju att du på förhand kan planera för utanpåliggande rör. Genom att rita upp ditt nya badrum i 3D ser du exakt hur ditt nya badrum kommer att se ut och vart alla vattenledningar och rör kommer att vara synliga.

Fick du svar på alla dina frågor om att dra rör genom duschväggar? 

Har du fler frågor om badrum är du välkommen att skriva till oss på Facebook Staffanstorp eller Facebook Lomma eller besöka en av våra butiker i Lomma eller Staffanstorp.

Följ @dittnyabadrum på Instagram