Behörig våtrum Lomma 040 - 23 04 70

Vilken bastu är du?

Innan du väljer paneler och aggregat - ta en liten stund och fundera över vilken upplevelse du vill ha.

Senast uppdaterad av Sanna i

Torrbastu - En klassiker

Klassisk bastuTraditionell bastu. Bastu i Skandinavien rymmer enligt traditionen två varianter. I det mest klassiska bastubadet ligger temperaturen i ett basturum på mellan 75 och 90° C och luftfuktigheten på 5-15%. Då och då häller man en skopa vatten på de heta stenarna i bastuaggregatet, s.k. badkastning. Den sköna känslan när värmevågorna i din bastu sprider sig över kroppen är en mycket speciell upplevelse. Hudens porer öppnas, svettningen renar och överflödiga hudceller försvinner i duschen. Intensiv badkastning som avslutning på bastubadet ingår i ritualen.

En lite extremare variant av traditionellt bastubad är torrbastu, som kännetecknas av mycket hög värme i ditt basturum (ca 95-110° C) och näst intill obefintlig luftfuktighet. Denna variant passar alla som gillar när bastuvärmen sticker i skinnet och svettningen får fungera som avkylning för huden. För traditionella bastubad väljer man ett klassiskt Tylö- bastuaggregat eller något av bastuaggregaten i Mega-serien. 

 

Ångbastu Excellent

Ångbastu - Lägre temperatur, högre luftfuktighet

Ångbastu är en mild variant av bastubad som badas i 45-65°C, vilket många upplever som en behaglig badtemperatur. Denna temperatur i kombination med en kontinuerlig och automatisk tillförsel av ånga ger 40-65 % luftfuktighet i ditt basturum. Resultatet blir ett mjukt, härligt klimat som både stora och små bastubadare kan njuta riktigt länge av. 

Precis som med det traditionella bastubadet ger din ångbastu samma sköna känsla av ren och fräsch hud, samtidigt som det skänker ro och vederkvickelse åt alla sinnen. En ångbastu kan man också krydda lite extra med väldoftande naturella örter eller flytande doftessenser. För att njuta av denna välgörande badform som kallas ångbastu, behövs bastuaggregatet Tylö Combi - det enda som ger möjlighet till både ångbastu och traditionell torr- och våtbastu. 

 

Ångbad - För verkliga livsnjutare

ÅngbastuÅngbad ska inte förväxlas med ångbastu. För att njuta av ett modernt ångbad får du nämligen lämna träbastuns värld och ta plats i ett slutet rum av glas, plast eller kakel. I ett ångbad är luftfuktigheten konstant 100%, å andra sidan är badtemperaturen låg, bara 40-45° C. Resultatet blir en ljuvligt skön och stimulerande badform, som inbjuder till långa avkopplande sittningar. Ångbad som upplevelse är rogivande på så vis att ångan omsluter dig och du upplever känslan av total avskildhet. I hemmiljö är det praktiskt att kombinera ångbadet med en vanlig dusch i ett och samma utrymme. Där är en duschblandare och en duschstril det naturliga komplementet inne i ett ångbad. En Tylö ånggenerator typ VA eller VB är det självklara valet till Tylös monteringsfärdiga ångbadrum. Tylette Centre och Tylö Felicity-modellerna har, förutom inbyggda duschfunktioner, också en inbyggd generator för ångbad. 

 

Infrabastu

Infrabastu - Omedelbar värme

Infrabastu är en badform som bygger på infraröd direktverkande strålningsvärme och har egentligen inte mycket gemensamt med bastubad. Den infraröda djupgående värmestrålningen i en infrabastu alstras i Tylös infrapaneler består av IR-B och IR-C, som används inom skönhetsvården världen över, bl a för att öka effekten av olika hudvårdsbehandlingar. IR-strålning används även i medicinska sammanhang och anses ha egenskaper som lindrar vid reumatism, muskelsmärtor och liknande besvär. En infrabastu från Tylö håller dig varm, minst sagt. Då det är väl känt att värme i alla former har  en stimulerande effekt, som ökar både det fysiska och det mentala välbefinnandet, kan man lugnt säga att Tylös infrapaneler gör gott för både kropp och själ. Tylös infrapaneler är separata enheter som lämpar sig väl att installera i en befintlig bastu. 

 

Multibastu

Multibastu - Allt i en lösning

Att installera Tylö infrapaneler och Tylö bastuaggregat i ett och samma basturum är ett optimalt koncept. Förutom de positiva effekterna av den infraröda strålningen i en infrabastu fungerar infrapanelerna som snabbuppvärmare av din bastu. Det betyder att du kan påbörja badet nästan direkt i ditt basturum och att tidsbrist inte längre behöver hindra dig från att njuta av ett härligt bastubad. Infraröd strålning direkt mot kroppen samtidigt som bastuaggregatet värmer upp luften i basturummet är en kombination väl värd att satsa på - och en lösning som tillfredställer alla familjemedlemmarnas olika krav på bästa möjliga badupplevelse i din bastu. 

 

 

 

ÅngduschÅngdusch

Vi erbjuder smarta ånglösningar i form av kompletta ångpelare med integrerad dusch såväl som enbart ångpelare, om ditt utrymme exempelvis redan har en dusch. Produkterna är framtagna speciellt för att enkelt kunna konvertera en befintlig nisch. 

 

Följ @dittnyabadrum på Instagram