Behörig våtrum Lomma 040 - 23 04 70

Vanliga frågor vid badrumsrenovering

Här har vi samlat de vanligaste frågorna vi får när vi pratar med kunder om badrumsrenovering.

Senast uppdaterad av Sanna i

Vanliga Fragor 2

Vad ingår i en badrumsrenovering?

Vi erbjuder totalentreprenad för badrum, vilket innebär att vi planerar hela er badrumsrenovering från ritning och rivning till inredning och slutbesiktning. Efter renoveringen får ni både kvalitetsdokument och 10 års garanti.

Vad kostar en badrumsrenovering?

Vi lämnar alltid fastpris på våra badrum och då ingår allt. Kostnaden varierar beroende på storleken på badrummet, renoveringens omfattning och inredningen. Ett normalstort badrum kostar oftast mellan 180.000kr och 250.000kr efter ROT-avdrag inlkuisve både arbete och allt material.

Hur lång tid tar en badrumsrenovering?

En normal badrumsrenovering med oss tar ca 4 veckor från byggstart till slutbesiktning. Är det större projekt får du induviduell tidsplan från oss.

Hur lång garanti har jag på min badrumsrenovering?

Vi lämnar både kvalitetsdokument och 10 års garanti på våra badrumsrenoveringar. 

Säljer ni badrumsinredning också?

Ja. Vi säljer allt som behövs för att renovera ditt badrum och arbetar uteslutande med material och badrumsinredning som vi personligen rekommenderar. I våra badrumsbutiker i Lomma och Staffanstorp bygger vi egendesignade badrum i verklig storlek så att du kan uppleva badrumsinredningen och vårt hantverk. 

Hur lång garanti har jag på min badrumsinredning?

Garantierna på badrumsinredning varierar mellan 2 och 15 år. Vi arbetar uteslutande med badrumsinredning som vi personligen rekommenderar och ställer höga krav på design, garantier och service.

Behöver jag göra något själv?

När du bokar en kostnadsfri badrumsritning med oss så ber vi dig ta vissa mått på ditt badrum så att vi kan återskapa badrummet i vårt ritprogram. That's it. När det kommer till badrumsrenoveringen behöver du inte göra någonting. Vår slogan är "Nyckelfärdiga badrum - Fast totalpris". 

Vad är BKR och BBV? 

Behöriga våtrumsföretag är medlemmar i BKR (Byggkeramikrådet) och följer BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum). Läs mer om BKR och BBV.

Är ni våtrumscertifierade?

Ja, vi är behöriga medlemmar i BKR. Klicka här för att se vår behörighet.

Vad är ett kvalitetsdokument?

Ett kvalitetsdokument är dokumentation och intyg om att badrummet renoverats fackmannamässigt enligt Byggkeramikrådets branschregler för våtrum och ger dig rätt att reklamera fel i 10 år. Endast behöriga medlemmar i Byggkeramikrådet kan utfärda kvalitetsdokument.

Hur viktigt är det med kvalitetsdokument vid badrumsrenovering?

Utan kvalitetsdokument står du för alla kostnader vid eventuellt fel eller vattenskada. Även den mest omfattande hemförsäkring täcker inte fel i badrum som inte är fackmannamässigt byggda. Läs mer om hur du framtidssäkrar ditt badrum.

En badrumsrenovering med kvalitetsdokument kan också höja värdet på din bostad medan en badrumsrenovering utan kvalitetsdokument kan göra det svårare att sälja. 

Är kvalitetsdokument och företagsgaranti samma sak. 

Nej. Ett kvalitetsdokument ger dig rätten att reklamera i 10 år medan en företagsgaranti garanterar badrummet i 10 år. Skillnaden ligger i bevisbördan. Läs mer om hur du framtidssäkrar ditt badrum. 

Var renoverar ni?

Vi renoverar badrum i hela sydvästra Skåne. Vi renoverar badrum i Staffanstorp, Lomma, Lund, Malmö, Hjärup, Oxie, Arlöv, Åkarp, Bjärred, Löddeköpinge, Kävlinge, Söndra Sandby, Veberöd, Bara, Limhamn, Klågerup, Vellinge, Dalby, Genarp, Svedala med omnejd. Är du osäker på om vi renoverar i din ort så är du välkommen att kontakta oss.

Hur får man ett lättstädat badrum?

När vi ritar badrum med målet att det ska vara lättstädat så fokuserar vi på stora, lättåtkomliga ytor och att lyfta badrumsinredningen från golvet. Vackra badrum är ett samarbete mellan funktion och design. Skuren eller rektifierad kakel som minimerar fogar och vägghängda badrumsmöbler är en bra start till ett lättstädat badrum. Spana in ett exempel på ett lättstädat, genomtänkt badrum med bra förvaring som vi renoverat.

Vad händer om jag har en fuktskada i mitt badrum?

Först och främst; oroa dig inte. Upptäcker vi en fuktskada när badrummet rivits ut så tar vi in Ocab/Anticimex för en bedömning av fuktskadans omfattning. Oftast åtgärdas fuktskadan genom att torka ut badrummet med en fläkt. Ofta drar dock renoveringen ut på tiden då det behöver stå och torka med avfuktare.

Vad händer om jag har asbest i mitt badrum?

Du kan vara lugn, vi löser det också. Skulle vi upptäcka asbest efter rivning så sanerar vi ditt badrum innan vi påbörjar arbetet. Räkna med att renoveringen tar en vecka extra om vi upptäcker asbest.

Finns det någon del jag kan göra själv?

Den del man kan göra själv är utrivningen. Dock måste man samtidigt plugga rören, vilken alla inte har möjlighet till. Våra hantverkare vill dessutom ha en ordentligt ren grund att börja på efter utrivningen, så det kan hända att de vill att det ska rivas ytterligare. På grund av dessa anledningar är det sällan lönt att ta på sig rivningen själv. Det är en väldigt liten summa pengar i sammanhanget. Dessutom är det väldigt skönt att överlämna totalentreprenaden till någon, på så sätt ansvarar vi för allt, från början till slut.

Följ @dittnyabadrum på Instagram